Kontakta ADventureHomesSökHem DanskEnglishSvenskGreek
Bostad i Grekland

 

 

 

 

 

 

Sydeuropas pärla:

Grekland är det mest exotiska landet i  Sydeuropa

 

Sydspetsen av Balkan och granne med mindre asien, en modern och fullt integrerad del av Europa. Grekland gränsar till Makedonien, Albanien, Bulgarien och Turkiet annars är det bara omgivet av det Egeiska-Joniska-och Lybiskahavet samt Medelhavet.

 

"Den grekiska ö världen" är ett välkänt begrepp för de flesta skandinaver

Det är inte så märkligt för Grekland har ofantligt många öar 800 av dem har namn och 140 av dem är bebodda.Den grekiska övärlden har ca 1,5 miljoner invånare och utgör 19% av Grekland totala befolkning.

Kreta (8261 km2) och Evia (3655 km2) är de två största av öarna

De övriga kan delas upp i sex grupper

  • De Joniska öarna på västsidan av fastlandet
  • De Egeiska öarna på den nordöstra sidan
  • Sporaderna  Nordöst från ön Evia
  • De Saroniska sydväst om Aten,
  • Dodekaneserna eller tolvöarna i folkmun 
  • Kykladerna den största ögruppen i det Egeiska Havet.

Havet har praktiskt taget präglat den grekiska kulturer sedan urminnes tider. Fram till förra århundrandet var det den viktigaste transportvägen och martimhandel den viktigaste inkomstkällan.

Den grekiska övärlden 


 

Just nu kan ADventureHomes erbjuda fastigheter på Kreta, Lesbos, Korfu och i Aten samt vid Attikas kuster på fastlandet.

 

Kreta

Kreta är den största av de Grekiska öarna och ligger i den sydostliga delen av Medelhavet, lika nära Afrika som Europa.

Denna ön har allt, de bästa stränderna , de vackratse bergen, de mest pittoreksa små byarna, samt tre större och moderna städer. Det mest farsinerande är havsutsikten från de många bergsluttningarna, här kan du finna många av våra fatighetsobjekt.

Ön är 260 km lång och 60 km bred. De största städrna ligger på nordkusten:
Heraklion: 200.000 invånare , Chania: 70.000 invånare, Rethymnon: 30.000 invånare.

Det finns flygplatser i Heraklion och i Chania med direktflyg från Sverige och Skandinavien från april till oktober, det finns också flera flygförbildelser med Aten ett par gånger per dag, som SAS trafikerar dagligen.

Läs mer om Kreta här:

Karta över Kreta och mer information

Visit Crete

Mer om Kreta

Chania

Heraklion

 

 
Lesbos

Lesbos är välsingnat med första klassens badstränder, traditionella småbyar fler fågelarter en något annat ställe i Europa, i tillägg har Lesbos ett rikt växtliv.Här kan du finna skugga på din hike i barrskogarna,se gamla slott och  uppleva sceniska hamnmiljöer med kaféer och restauranger som serverar de bästa havsdelikatesserna till mycket bra priser.

Lesbos erbjuder en levande konstnärsmiljö med två konstmuseér,ön är en mötesplats för författare och konstnärer från hela Europa. Det sägs att lokalbefolkningen är den vänligaste och mest avslappnade i hela Grekland.

En attraktion som ön är speciellt känd och som man absolut inte får missa är deras varma källor som genom årtusenden har fått människor botade mot diverse sjukdomar, än i dag vallfärdar många hit just på grund av detta. 

Lesbos har dagliga flyg- och färjeförbindelser med Aten och under sommarsängsonen april till oktober finns det direkt flyg från skandinavien.


Läs mer om Lesbos här: http://www.lesvos.com/

 

Korfu 

Korfu är en av Greklands populäraste öar och den nordligaste i det Joniska havet,den ligger endast en kort båtresa från grannlandet Albanien.

Korfus landskapsbild är mycket facinerade med frodig vegitaion och  gott om nedebörd under vinterhalvåret.

På Korfu kan du finna långa sandstränder,traditionella småbyar och uråldriga bysantinska kyrkor samt en mängd intressanta museér att besöka. Kort sagt Korfu är en plats så nära paradiset man kan komma.


Läs mer om Korfu

Korfu, travel guide

Bilder från Korfu

 

 

Aten med omnejd

Hela sydspetsen på Greklands fastland  "Attika" är präglad av huvudstaden Aten. Staden sjuder av liv och rörelse  av både livet som varit och det moderna storstadslivet.  

De Olypiskaspelen var till hög grad med och skapade förändringen från att ha varit en av Europas huvudstäder till att bli en pulsande metropol.Inför OS byggdes ett helt nytt motorvägsnät och  infrastrukturen expanderade radikalt.Trots förändringarna finns de antika lämningarna kvar som skvallrar om svunna tider. Akropolis  står som en bevakare över staden, när du besöker detta bygnadsverk kommer du gång på gång att uppleva nya detaljer som gör att du fortsätter att planlägga dina utfärder i samma spår.

Den gamla stadsdelen Plaka ligger vid foten av detta väldiga monument ,förvilla dig i stadselens små gränder och finn dina egna smultronställen.Här finner du de dyraste restaurangerna,                 - vem bryr sig om att de inte är den bästa restaurangen bara, att sitta och ta en bit mat i Plaka är som att befinna långt i från den annars bullriga storstaden.

Att äga en lägenhet i Aten är fortfarande billigare än i andra europeiska städer, detta gäller även de södra delarna av staden som anses vara Greklands reviera.

Längs Attikas kuster byggs moderna komfortabla hus i traditionell grekisk stil,i dag finns det många möjligheter att fatiskt finna ett drömhus med många attribut ni inte vågat hoppas på. De flesta av våra objekt finner du inom en radie av 25- 50 km från den internationella flygplatsen .

 

Athens City Guide

Athens Survival Guide

 

Greklands största städer

Aten (Athína), 745.514 inv. (2001)
(Stor-Aten hade 3.738.734 inv. ( 2005)

Patras (Pátra), 171.616 inv.

Piræus (Pireás), 175.697 inv.

Thessaloniki, 1.099.598 indb. (2005).