Kontakta ADventureHomesSökHem DanskEnglishSvenskGreek
Ekonomi & skatt

Fastigheter i Grekland är en god investering

 

Goda chanser för snabb vinst

Grekland har i hög grad blivit en del av det moderna Europa och det är inget tvivel om att fastighets priserna kommer att följa efter i ganska snabb takt.
Priserna har alleredan stigit en del men det är fortfarande relativt billiga att köpa egendom i grekland i jämförelse med andra syd europeiska länder så frankrike och spanien. En fastighet i Grekalnd kan bli en guldgruva i slutändan.Kanske till och med en sista chans att kunna tjäna pengar på en fastighet.

Säkerheten i topp.

Grekland har en av Europas lägsta kriminalitets siffor. På många öar kan man än i dag sova med olåst dörr och fortfarande vara helt säker på att man inte får oväntat besök. På senare år har man i Grekland börjat att registera och anmäla ägandeskap och fast egendom, papper börjar komma i rätta händer. I dag kan man lita på systemet och att man får ägandebeviset i handen.
 

Levnadskostnaderna är lägre. 

 Levnadskostanderna i Grekland ligger på en lägre nivå i Grekland än i skandinavien  det gäller de flesta dagligvaror energi och serviceutföranden  och försäkringar. 

När du inte är på plats är det enkelt att betala någon en  mindre summa för att denne skall ta hand om din egendom, bra mycket mindre än i Sverige. Skulle du vilja köpa en begagnad bil kan du hitta många bra för ca 2.500€.

 

Egendomsskatt

Egendomskatterna är lägre  och så gott som obetydliga i Grekland, men man bör vara på sin vakt i samband med uppstramningen av regler och lagar kan detta komma att förändras med tiden. Om du är fortsatt boende i Sverige  och äger en sommarbostad i Grekland skall du betala egendomskatt i Sverige oavsett.
För mer information om regeler och förordnader angående egendomsskatt och uthyrning av sommarbostaden kontakta oss på ADventeureHomes.

Andra skatter

Skatterna i Grekland är generellt lägre än i Sverige  men det har bara betydelse om du bosätter dig i Grekland.
Bl.a. är aktierintäkter skattefria. Var på det klara med att pension som utbetalas i Sverige skall beskattas i Sverige därför kan det vara en god idé att  köpa aktier om du har planer att bosätta dig i grekland på äldre dar.

Mer om skatteförhållandena: Klicka här!
Har du någon särskild fråga  kan du kontakta en revisor som har inriktad på skattefrågor.  

Finansiering

Skandinaviska banker kan i dag inte ta grekiska hus  som säkerhet  men de är ofta villiga att låna ut för en högre räntesats. Prata med olika banker om olika finansieringsmöjligheter.

Grekiska banker finansierar ditt husköp med egendomen som säkerhet från 60-100 % räntan ligger på 5,5 % och lånet  måste dock vara återbetalt den dagen då låntagaren fyller 75 år.